У Чернігові з'явилося містечко з дерев’яних модульних будинків (ФОТО)

На вулиці Володимира Дрозда в Чернігові збудували містечко з семи екологічних модульних будинків для сімей, які втратили житло через російські обстріли.

Сім двоповерхових будинків з дерев’яними фасадами містять 112 одно- та двокімнатних квартир, повідомляє Хмарочос.

Житло вже повністю вмебльоване, з сантехнікою та побутовою технікою: холодильник, пральна машина, духовка та мікрохвильова піч, витяжки, бойлер тощо.

Фото: в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако
Фото: в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако

Містечко відкрили наприкінці листопада. 157 мільйонів гривень на його будівництво надав Червоний Хрест. Організація самостійно винаймала підрядника і контролювала свою частину робіт.

Чернігівська рада, зі свого боку, зобов’язувалася підвести комунікації та облаштувати прилеглу територію. Продовжили маршрут автобусу №22, щоб сполучити новий квартал із центральним проспектом Миру.

Фото: в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако
Фото: в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако

Частина робіт, якою опікувалося місто, однак, виявилася не без недоліків. Так, у Чернігівводоканалі визнали проблеми у внутрішній розводці трубопроводів, через що в будинках низький тиск води.

«Зазвичай в процесі виринають проблеми, які на початку не були відомі. Це ще не заплачено. На мою думку, це ще може бути мільйонів сім-вісім», — заявив начальник управління капітального будівництва міськради В'ячеслав Почеп.

Фото: Хмарочос
Фото: Хмарочос

Передбачається, що люди житимуть тут тимчасово, поки держава не виплатить компенсацію для придбання власного житла. У квартири заселили як чернігівців, будинки яких було зруйновано через російські обстріли навесні 2022 року, так і переселенців із Донеччини, Херсонщини тощо.

житло переселенці чернігів війна люди

Знак гривні
Знак гривні