Критики хвалять фільм про британського журналіста, який викрив Голодомор за часів Сталіна

"Подорож Гарета Джонса в радянське жахіття", - називається в Guardian огляд фільму про журналіста з Уельсу в Україну під час Голодомору.

У драмі Агнєшки Голланд ідеться про справжнього журналіста з Уельсу, який викрив сталінський геноцид в Україні, - пише Guardian.

Зазначимо, що фільм "Пан Джонс" наразі показували під час фестивалів. 10 лютого на Берлінському кінофестивалі пройшла світова прем'єра.

Із рецензії Гардіан (переклад Нового часу):

«Джеймс Нортон привносить в цей фільм свою першокласну акторську гру, демонструючи сильний, викликаючий співчуття образ Джонса, інтелектуала-ідеаліста і людини дії з Вельсу, який любить читати середньовічну валлійську поему "Битва дерев" і ніколи не знімає свої милі окуляри».

«У фільмі є чудова й тривожна сцена, в якій Джонс зустрічається з п'ятьма крихітними дітьми в засніженому лісі, які співають йому страшну пісню про Сталіна.... Вона має зловісний гіпнотичний ефект. Джонс страждає від голоду, навіть гризе кору дерева. В результаті, змарніла сім'я ділиться з ним своєю вечерею, що виявляється найжахливішим моментом».

«Фільм Холланд дійсно розірве глядача в фінальному акті, суворому випробуванні на пустирях України. У неї є реальна історія, яку потрібно розповісти - історія, яку розповідають недостатньо, - і єдиний, переконливий і приємний персонаж, через якого її можна розповісти. Це картина зі стрижнем і силою».

Політичний трилер режиссерки Агнешки Холланд розповідає про журналіста з Вельсу, який прибув в Радянський Союз в 1933 році й побачив зовсім іншу дійсність, ніж та, якою її подавала радянська влада. Під враженням від жахіть голоду в Україні, Гарет Джонс спробував розповісти про ситуацію через західну пресу.

Інші критики також схвально відгукнулися на зображене, - зазначає Новий час.

україна срср кіно трагедія сталін історія

Знак гривні
Знак гривні