Україну закликають підтримати флешмоб проти радянської пропаганди Адідас (ФОТО). UPD: Адідас відреагував

Литовські користувачі соцмереж виявили в інтернеті новинку від бренду спортивного одягу Adidas - сукні-майки під назвою Russia Tank dress (плаття "Російський танк" - гра слів, tank англійською означає також баскетбольну майку). Сукня має червоний колір, герб Радянського Союзу та напис USSR на грудях.

Як зазначає видання, литовці обурені тим, що "Адідас" пропагує російську могутність та зброю на тлі агресії РФ проти України і гібридних загроз у Європі.

У зв'язку з цим користувачі соцмереж масово поширюють хештег #Stopadidas - як на офіційній сторінці виробника, так і на власних сторінках. Долучитися до акції вони закликають і українців.

"Литовці організували флешмоб на сторінці компанії у "Фейсбуці". Було б добре і українцям приєднатися, спільна справа. Поширюйте, будь ласка, головний message #Stopadidas", - прокоментував "Новинарні" користувач ФБ Алексас Матвєєвас.

До акції долучилося Міністерство закордонних справ Литви. Відомство висловило подив від використання радянської символіки відомим спортивним брендом.

"Все ще зустрічаються ті, хто хворий на "імперську ностальгію". Досить дивно, що серед них знаменитий Аdidas", - ідеться в повідомленні МЗС у Twitter.

UPD: Адідас відреагував на обурення користувачів соцмереж та звернення українського Інституту національної пам’яті, який попередив про відповідальність за продаж одягу з радянською символікою на території України. Компанія видалила зі свого сайту сторінки з одягом, на якому є символіка СРСР, повідомляє Новий час.

соцмережі скандал срср литва бізнес історія

Знак гривні
Знак гривні