Черги на кордоні з Польщею зменшились, але досі велетенські. Очікується, що розсмокчуться до понеділка

Державна прикордонна служба прогнозує, що черги на кордоні зменшаться до понеділка.

"Станом на 8:00 ранку [п'ятниці] на всіх пунктах пропуску на україно-польському кордоні накопичилося близько 840 автомобілів.

Однак це менше, ніж ми спостерігали вчора і позавчора. Якщо пікове навантаження - на основних напрямках було більше 300 автомобілів протягом вчорашнього дня, то сьогодні найбільше навантаження ми спостерігаємо на пункті пропуску "Ягодин" - це близько 200 автомобілів.

На інших пунктах пропуску середнє завантаження - близько 100 автомобілів. Тому певна тенденція до зниження скупчення автотранспорту в зв'язку з відкриттям малого прикордонного руху вже спостерігається, і ми сподіваємося, що десь з понеділка кількість автотранспорту ще зменшиться", - заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

Вчора вранці машин у чергах було понад 1030.

За словами Слободяна, для періоду літніх відпусток, серпня кількість автомобілів близько 50-60 на виїзді з України - це нормальні завантаження. "Думаю, що до цієї цифри ми повернемося приблизно до середини другої декади серпня".

Де найбільше машин

У той же час прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Фейсбуці відзначає, що найбільше скупчення автомобілів зафіксовано в ПП "Ягодин-авто" у Волинській області – 200 автомобілів. 170 машин очікують черги в ПП "Угринів", по сто автомобілів стоять у чергах до ПП "Шегині", "Устилуг" та "Краковець". У ПП "Рава-Руська" та "Грушів" зафіксовано по 60 автомобілів і 50 автомобілів - у ПП "Смільниця".

Звідки черги

У Держприкордонслужбі заявляли, що причина черг - застаріла інфраструктура пунктів пропуску, оскільки дорожні коридори давно треба розширювати.

Крім того, транспортний колапс було викликано тим, що Польща 3 серпня відновила малий прикордонний рух з Україною, який було призупинено на місяць.

За матеріалами Укрінформу та ЗІК

єс суспільство польща кордон транспорт

Знак гривні
Знак гривні