Імперія під назвою "Росія". Путіна жахає перспектива перетворення Росії назад на Московію (ВІДЕО)

Президент Росії Володимир Путін та кінорежисер Олександр Сокуров вступили у жваву дискусію на засіданні російської "Президентської ради з прав людини". Суперечка почалася після слів Сокурова про республіки Північного Кавказу.

Сокуров, зокрема, запропонував подумати над тим, щоб "відпустити" ті "російські" території, які не хочуть жити за федеральними правилами та законами.

Він також поскаржився на великі витрати Росії на підтримку інших країн та невизнаних республік – Білорусь, "Абхазія", "Південна Осетія" і навіть режим Асада в Сирії.

Це викликало, м'яко кажучи, роздратування Путіна:

Зокрема, йшлося про Кавказ:

"Кавказ – це частина Російської Федерації. Є інший спосіб, про який люди крайніх поглядів, у нас теж такі є, на жаль, кажуть: "Давайте ми все розпустимо, житимемо так, як ми хочемо". А ми й живемо так, як ми хочемо. "Ми розпустимо тих, хто з нами не хоче". Повторюю ще раз, а чому ви вирішили, що переважна більшість людей в республіках не хоче? Напевно, там є такі. І кривавий період середини 90-х – початку 2000-х нам показав, до чого це може привести, але хіба ви цього хочете?

Хіба російський народ, про інтереси якого ви зараз сказали, хіба він зацікавлений у розкладі та розпаді Російської Федерації? Хіба це буде тоді Росія, яка створювалася як багатонаціональна та як багатоконфесійна країна? Ви хочете нас перетворити на Московію? Ну, в НАТО це хочуть зробити.

Також про Білорусь та невизнані "республіки"

Можна як завгодно ставитися до Білорусі, до білорусів, до її керівництва, але говорити, що вона перебуває у нас на достатку – некоректно, Олександре Миколайовичу, не дозволено це робити публічно. Це неповага до цілого народу і до цілої країни, яка у нас перебуває у складі Союзної держави.

Детальніше на ВВС (російською мовою)

московія історія срср росія путін імперіалізм

Знак гривні
Знак гривні