Ожиріння. За законом, із місць біля кас супермаркетів у Британії заберуть нездорові спокуси

Часто буває, що людина в останній момент купує те, чого не хотіла, бо товар лежить якраз там, де вона стоїть у черзі. Вабить. Тепер у Британії спокуси муситимуть поміняти на здоровіші.

На касах українських супермаркетів теж домінують різноманітні шоколадки
На касах українських супермаркетів теж домінують різноманітні шоколадки

У супермаркетах на стійках біля кас у Великій Британії заборонять розміщувати газовану воду, цукерки, шоколадні батончики та інші солодощі, а також пропонувати шкідливі для здоров'я продукти.

Про це повідомляє Хмарочос.

За планом уряду, в супермаркетах заборонять розміщувати:

Також буже заборонено пропонувати шкідливі для здоров’я продукти в межах акцій «Купи один – отримай інший в подарунок».

Заборона поширюватиметься і на інші точки в магазинах: при вході і в кінцях проходів.

Обмеження планують ввести і для онлайн-магазинів, яким заборонять залишати рекламні посилання на шкідливі продукти. Ресторанам не можна буде пропонувати гостям необмежену кількість солодких напоїв.

Нові правила введуть у 2022 році, доти вони проходитимуть консультації в уряді.

За даними британської преси, заборони на проведення акцій будуть поширюватися тільки на великі магазини, де працюють від 50 осіб.

Обмеження діятимуть для магазинів площею не менш ніж 185 м², окрім спеціалізованих кондитерських.

У перелік заборонених продуктів увійдуть:

Раніше прем’єр-міністр країни Боріс Джонсон, який закликав британців худнути, запустив кампанію «Поліпшення здоров’я» (Better Health). У межах програми в країні розширять мережу велосипедних прокатів і велодоріжок.

Крім того, Джонсон заборонив рекламу нездорової їжі по телебаченню до 21:00 години, а мережі ресторанів і закусочних зобов’язав поруч із ціною за кожну страву писати калорійність – те саме слід робити і з алкоголем.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

здоров’я бізнес суспільство медицина британія

Знак гривні
Знак гривні