"Дід воював". В Росії до 9 травня опублікували фото Гітлера, як героя війни (ФОТО)

Пройшов усю війну, загинув у Берліні, трохи не доживши до Великої Перемоги.

Організатори конкурсу "Імена героїв" у Челябінську не впізнали Гітлера без вусів – і опублікували його фото в конкурсі до 9 травня як фото чийогось діда-ветерана.

Про це повідомляє Цензор.

Челябінський торговий центр "Космос" до 9 травня запустив патріотичний конкурс "Імена героїв". Учасникам запропонували надіслати фото та коротку біографію їхніх родичів, які брали участь у Великій Вітчизняній війні. Пізніше ці історії публікували в пабліку "Космосу" в соцмережі "ВКонтакте" з підписом "Нехай місто знає своїх героїв".

"Одним із таких героїв став Сумін Володимир Володимирович, його знімок теж виклали у ВК. У 1942-му він вирушив на фронт, брав участь у боях під Курськом і Москвою, а через три роки загинув під час Вісло-Одерської операції. Історія, безумовно, героїчна. От тільки не було ніякого Суміна Володимира Володимировича. Адміністратори пабліку не зуміли розпізнати тролінг і опублікували зображення молодого Адольфа Гітлера без вусів", – сказано в повідомленні.

Організатори конкурсу опублікували пост із вибаченнями: "Зізнаємося: ми просто не вірили, що над цією священною темою у когось підніметься рука пожартувати, і що хтось пришле нам історію не про свого предка. Саме з цієї причини ми не догледіли, не доперевірили – повірили людям. Визнаємо свою помилку. Нам дуже сумно, що так сталося".

"Фотографія, яку нам прислали, досить рідкісна, і нам навіть довелося витратити час, щоб переконатися, хто на ній зображений". Пост закінчувався обіцянками "не дати зганьбити священне свято".

срср росія курйоз історія

Знак гривні
Знак гривні