Паразитів, яких мало крутили в Україні - повернули у прокат після чотирьох Оскарів

У київському «Блокбастері», «Жовтні» та Львівському «Форумі» знову показують фільм південнокорейського режисера Понґ Чун-го «Паразити».

Він отримав чотири головні нагороди кінопремії «Оскар» 2020—«Кращий фільм», «Кращий режисер», «Кращий фільм іноземною мовою» і «Кращий оригінальний сценарій». Вперше в історії премії головну статуетку за «Кращий фільм» отримала стрічка, знята іноземною (не англійською) мовою.

Понґ Чун-го можна назвати тріумфатором, адже він привіз на батьківщину не лише Оскарів, але й першу в історії Південної Кореї Золоту пальмову гілку – головний приз Каннського кінофестивалю. Окрім того, стрічка отримала «Золотий глобус» як найкращий фільм іноземною мовою та головну премію Гільдії сценаристів США за кращий оригінальний сценарій.

Фільм зібрав 130 мільйонів доларів касових зборів у світовому прокаті при бюджеті менше 12 мільйонів. До того ж, за мотивами “Паразитів” хоче зняти міні-серіал телеканал HBO.

За жанром стрічка є одночасно і сімейною драмою, і триллером, і чорною комедією.

Хмарочос

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

кроея кіно суспільство

Знак гривні
Знак гривні