Найбільше українців назвали себе вірянами ПЦУ, на другому місці нерелігійні (ІНФОГРАФІКА)

Парафіянами Православної церкви України, очолюваної митрополитом Епіфанієм, себе вважають 38,6% українців. Нерелігійних — 22,5%. На третьому місці 20,7% опитаних, які назвали себе парафіянами Української православної церкви (Московського патріархату), очолюваної митрополитом Онуфрієм.

4,5% віднесли себе до категорії "православний, християнин без конфесії".

Дивіться також: Московський патріархат судиться за всіх вірян, що перейшли до ПЦУ

До цієї випадкової вибірки не потрапив жоден мусульманин. Зазначимо, що для малих значень імовірністні математичні похибки завжди більші, для великих значень — похибки менші.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка, опублікованому 3 лютого.

За даними цього ж дослідження, найбільше українців удома розмовляють винятково українською (ІНФОГРАФІКА)

Опитування проводилося з 24 по 28 січня 2020 року. В рамках дослідження було опитано 2003 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Криму і Донбасу, за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

графік дня суспільство Церква інфографіка релігія

Знак гривні
Знак гривні