Уряд призначив нового голову Українського інституту національної пам’яті. В'ятрович назвав це «розворотом в інший бік»

Кабінет міністрів України призначив Головою Українського Інституту національної пам’яті Антона Дробовича. Новий Голова УІНП - кандидат філософських наук, керівник освітніх програм Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", доцент Національного педагогічного університету імені Драгоманова.

Незадовго до призначення Дробович заявив в інтерв’ю «Історичній правді», що йде на цю посаду, щоб «зробити офіційну політику пам'яті в Україні більш виваженою та ліберальною».

Конкурс на посаду Голови УІНП, який є центральним органом виконавчої влади, уряд голосив 29 вересня, перед тим звільнивши з цієї посади Володимира В’ятровича. 9 жовтня термін подачі заявок на конкурс несподівано продовжили, після чого до учасників конкурсу додалися кілька нових кандидатів, включно з Антоном Дробовичем.

До розгляду Кабміну дійшли два фіналісти конкурсу. Іншим фіналістом був Василь Яблонський, кандидат історичних наук, Доцент Національного університету "Києво-Могилянська академія", перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень. Однак уряд зробив вибір на користь філософа, а не історика.

Попередній Голова УНІП Володимир В’ятрович, який учора склав присягу народного депутата, різко розкритикував призначення Дробовича.
«Чергове неправильне кадрове рішення уряду в гуманітарній політиці. Це вже не помилка, а розворот в інший бік. В національній пам‘яті може не лишитися місця для України та українців», - написав В’ятрович на своїй сторінці в Facebook.

Антон Дробович із Педуніверситету ім. Драгоманова буде проводити ліберальну історичну політику

реванш держслужба малоросія політика історія

Знак гривні
Знак гривні