У Києві відкривають прокат електросамокатів

Вже завтра, 21 листопада, компанія Bolt обіцяє відкрити першу точку сервісу оренди електричних самокатів у Києві.

Вона з’явиться в інноваційному парку UNIT.City. Як уточнив представник Bolt, наразі йдеться про тестовий період, а не старт прокату. Надалі компанія розширюватиме сервіс на інші райони, – передає Хмарочос.

На сайті Bolt зазначають, що «самокати можна паркувати де завгодно» та водночас радять надавати перевагу руху велосипедними доріжками. Електросамокат можна буде орендувати за допомогою мобільного застосунку, як це зараз працює з прокатом велосипедів.

Також компанія пропонує співпрацю підприємцям, які хочуть запустити власний бізнес із прокату електросамокатів у свєму місті.

Нагадаємо, нещодавно у Львові сталася аварія за участі електросамоката. Як виявилося, це перший такий прецедент, і поліція зіткнулася з труднощами, визначаючи юридичний статус власника самоката.

Водночас у Берліні жителі вже влаштовують мітинги проти електросамокатів. Нещодавно в Сінгапурі заборонили їзду на електросамокатах тротуарами. Також пересування електросамокатом унормували у Польщі. Водіїв електросамокатів прирівняли до велосипедистів, тож їм необхідно буде користуватися велосмугами.

У Франції рух електричних самокатів, моноколіс та гіроскутерів також дозволено лише на велодоріжках та на невеликих дорогах, на яких швидкість обмежено 50 км/год. Швидкість самоката не має перевищувати 25 км/год.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

транспорт місто

Знак гривні
Знак гривні