Київ потрапив до топ-15 міст світу з найгіршими автомобільними заторами (ІНФОГРАФІКА)

Сучасні технології дозволяють постійно відстежувати затори в найбільших містах і математично обробляти ці дані. На жаль, Київ у 2018 році увійшов до 15 найбільш перевантажених автомобілями міст світу, і ситуація порівняно з 2017 погіршилася.


Офіційно: 90% забруднення повітря в Києві - від транспорту (+ІНФОГРАФІКА)

Дослідження аналітичної компанії TomTom щодо заторів проведене серед 403 міст у 56 країнах на шістьох континентах, - передає Хмарочос.

Як це рахується?

Дослідження починають зі встановлення базової тривалості подорожі на розвантажених дорогах, у різних сегментах дороги в різний час.

Після цього аналізують фактичний час у дорозі протягом усього року для кожного міста. Цю інформацію порівнюють з базовими даними, щоб обчислити додатковий час у дорозі.

Відсотки позначають кількість додаткового часу подорожі, який водії витрачають у середньому протягом усього року, порівняно з нормальною тривалістю подорожі на розвантажених дорогах.

Зазначають, що обчислювали не за встановленими лімітами швидкості, а за фактичними даними. Їх накопичують анонімно у GPS-сервісах.

Цікаво, що, всупереч стереотипам, серед переліку найвільніших доріг більшість становлять міста США.

Київська печаль

За останній рік затори в Києві виросли ще на 2%:


У Києві знову смог? Спасибі приватним авто! (ІНФОГРАФІКА)

Так, у Києві перевантаженість становить 46%. Це означає, що водії витрачають на 46% більше часу, щоб їздити київськими дорогами. Найлегшим днем для руху на дорозі в 2018 році стало восьме квітня (це був Великдень, після якого теж вихідний) – тоді показник завантаженості на дорогах становив 6%. А найважчим днем було перше березня з рівнем завантаженості у 107%.

Найскрутніший час для київських водіїв – періоди 8:00–9:00 зранку та 17:00–18:00 ввечері.


Детальний аналіз по Києву (англ)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

екологія інфографіка катастрофа транспорт місто автомобілі абзац

Знак гривні
Знак гривні