Вночі у Британії частково згорів ліс Вінні-Пуха (ФОТО, КАРТА)

В Ешдаунському лісі у Великобританії, який є прототипом лісу, де жили герої дитячої казки Алана Мілна про Вінні-Пуха, сталася велика пожежа.

Більше фото

Пожежа сталася в неділю ввечері, 28 квітня. Вогонь охопив загалом близько 20 гектарів лісу.

Гасити пожежу прибули шість команд рятувальників. Чотири з них залишалися на місці до ранку понеділка, щоб упевнитися, що вогню більше немає.

Представник однієї з пожежних бригад зазначив, що такі пожежі рідко виникають вночі, проте немає підстав вважати, що це був підпал.

Незважаючи на дощ напередодні, підлісок був дуже сухим, через що вогонь швидко поширювався. Місцевий лісничий Кріс Саттон розповів, що типова для цих місць папороть "була суха, як солома".

Лісничий додав, що через вогонь, швидше за все, загинули рептилії, тому що вони занадто повільні, а також були знищені гнізда з відкладеними в них яйцями і пташенятами.

Ешдаунський ліс найбільш відомий за казкою про Вінні-Пуха. Її автор – драматург Алан Александр Мілн – у 1925 році переїхав до селища Гартфілд, розташованого поруч з лісом. Саме він став прототипом для Стоакрового лісу (англ. The Hundred Acre Wood).

Як можна побачити на гугл-картах, тепер там багато туристичних місць, пов'язаних із Пухом:

Текст за матеріалом Лівого берега

література пожежа британія

Знак гривні
Знак гривні