Аварійний Шулявський міст закривають 16 березня. Об'їзд - прилеглими вулицями (КАРТА)

Київська влада оголосила, що з 16 березня аварійний Шулявський шляхопровід буде закритий у зв'язку з реконструкцією.

На сайті Київміськадміністрації йдеться про те, що з 17 березня на об'єкті починаються роботи з демонтажу. Під знесення підуть контактна мережа, опори освітлення, карнизні блоки, консолі тротуарів, покриття, балки прогонових будов і частково ростверки, - передає ЛБ.

При цьому до кінця року планують побудувати новий шляхопровід завдовжки 158,17 м, велосипедні доріжки загальною протяжністю 741 м, ліво- і правоповоротні з'їзди, реконструювати підземний пішохідний перехід, упорядкувати й озеленити прилеглу територію.

Рух автомобілів організують через прилеглі вулиці:

Наземний транспорт:

Через ремонт маршрут тролейбуса №22 буде скорочений (аеропорт Київ - Індустріальний шляхопровід), тролейбусний маршрут №27 розділять на два (Київ-Волинський - Індустріальний шляхопровід та ст. м. "Почайна" - Дегтярівська), тролейбусний маршрут №30 пустять в обхід ремонтованої ділянки, тролейбусний маршрут №42 матиме іншу кінцеву (Київ-Волинський замість Дегтярівської).

Також буде організовано тимчасові тролейбусні маршрути №30к (Милославська - Дегтярівська) і №21к (Кадетський Гай - Індустріальний шляхопровід), автобусний маршрут №27тр (Дегтярівська - Борщагівська).

Внесено також зміни в маршрут руху автобуса №2.

Нагадаємо, в 2017 році після руйнування частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи повинні були початися ще 1 травня 2018 року, потім початок реконструкції декілька разів переносили.

У червні 2018 року стало відомо, що переможцем тендеру на проведення реконструкції столичного Шулявського шляхопроводу стала фірма ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс", яка належить помічнику народного депутата Максима Микитася.

Підрядник повинен побудувати міст з новим поворотом з вул. Довженка на проспект Перемоги і двома з'їздами з шляхопроводу на проспект Перемоги. В рамках реконструкції буде знесено один із цехів заводу "Більшовик".

транспорт київ автомобілі будівництво

Знак гривні
Знак гривні