Українок не пустили до безвізового Кіпру - під приводом, що гроші на картці, а не готівкою

Ідеться часто чомусь саме про молодих жінок, які подорожують самі: "Боже, храни безнал, подорожі без туропертаторів і цивілізований світ без проституції", - іронізує одна з жінок, яких не пустили на Кіпр, телеведуча "Суспільного" Юлія Дичук.

Київські журналістки три доби просиділи в аеропорту на Кіпрі після того, як їм відмовили у відвідуванні країни нібито через те, що вони тримали гроші на картках, а не готівкою.

Київські журналістки Юлія Дичук та Поліна Фоменкова змушені були три доби пробути в камері для затриманих в аеропорту Ларнака (Кіпр) в очікуванні зворотного рейсу після того, як на паспортному контролі їм відмовили у в’їзді в країну.

Юлія пише, що вирішила обрати для відпустки Кіпр, оскільки туди з Києва літає дешевий WizzAir. Разом із подругою вона склала маршрут Ларнака – Лімассол – Пафос – Айя-Напа – Ларнака та забронювала готелі в усіх пунктах.

Першого грудня Юлія вилетіла з київського аеропорту «Жуляни», а Поліна – з Кутаїсі. Юлія прибула до Ларнаки першою, але на паспортному контролі її відмовилися пускати. За її словами, запитували, чому заброньовано так багато готелей і де готівка. Журналістка мала з собою лише банківську картку та дріб’язок на автобус.

З іншою українкою її відвели до «кімнати допитів», а потім – до так званого центру для затриманих. Коли прилетіла Поліна, вона так само опинилася у камері.

Журналісткам повідомили, що їх відправлять до Києва найближчим рейсом – у вівторок четвертого грудня, тобто, за три доби.

«Ми проводимо у камері третю добу з іще трьома дівчатами, двоє з яких прилетіли до батьків і робили це не вперше… Україна, Росія, Молдова. В усіх офіційна причина – відсутність готівки», – розповіла Юлія.

За її словами, в камері для затриманих є доступ до інтернету, воду приносять по дзвінку, годують салатами та піцою, вікон немає, на вулицю не випускають.

З 2017 року українці можуть подорожувати до Кіпру без віз за наявності біометричного паспорта. Водночас МЗС України застерігає щодо частих випадків відмов українцям у в’їзді до Кіпру.

МЗС наголошує, що посольство України на Кіпрі не може вплинути на рішення міграційної служби та запобігти депортації. Це рішення можна оскаржити лише в судовому порядку.

Хмарочос

туризм кіпр суспільство абзац

Знак гривні
Знак гривні