Фінансист: Росія використовує Інтерпол для політичних переслідувань, слід призупинити її членство

Британський фінансист, засновник фонду Hermitage Capital Вільям Браудер закликає уряд Канади ініціювати виключення Росії з Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол. Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції "Сі-бі-сі", пише ЛБ.

"Я звернувся до канадського парламенту й уряду з пропозицією про те, що їм слід ініціювати прямо зараз призупинення членства Росії в Інтерполі, так само як Росія була усунена від участі в Олімпійських іграх, коли її спіймали на обмані", - заявив Браудер.

Він пояснив, що в статуті Інтерполу є правило, яке дозволяє організації припиняти членство країн, що зловживають системою. Для розгляду питання достатньо, щоб одна країна взяла на себе ініціативу в цьому питанні.

За словами британського фінансиста, Росія використовувала членство в Інтерполі для переслідування сотень людей по всьому світу, включаючи правозахисників і юристів.

Навесні цього року поліція Іспанії затримала Браудера за запитом Росії, але відпустила, оскільки термін ордера закінчився. У Росії ж Браудер заочно засуджений до 9 років в'язниці "за навмисне банкрутство".

Нагадаємо, Браудер є одним з ініціаторів прийняття в США "закону Магнітського", названого в пам'ять про померлого в СІЗО юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, який розкрив схему великих розкрадань із російського бюджету.

Документ передбачає візові й економічні санкції щодо росіян, причетних, на думку Вашингтона, до порушень прав людини.

канада британія поліція росія світ репресії

Знак гривні
Знак гривні