У Львові храм УПЦ МП завісили фото священиків зі Сталіним (ФОТО)

В ніч на 21 жовтня стіни храму святого князя Володимира Української православної церкви Московського патріархату обклеїли плакатами зі Йосипом Сталіним.

На плакатах зображений Сталін та підпис «Сталінський патріархат». Представники єпархії повідомили, що винуватців не знайшли. Також у церкві заявили, що вони просять «припинити розбурхування міжконфесійної ворожнечі».

Разом з цим єпархія нагадала, що «президент України Петро Порошенко особисто гарантував вільне визначення для кожного громадянина яку Церкву відвідувати і мирне вирішення усіх проблем, що виникнуть в перехідний період».

В лютому 2018 року цей храм постраждав внаслідок підпалу, і зараз відновлюється коштом парафіян — винуватців злочину не знайшли.

Що за фото

Як повідомляє «BBC News Україна», у 1943 році Сталін фактично ухвалив рішення зняти заборону на відкриту діяльність Російської православної церкви, яку раніше радянська влада практично припинила. Це рішення історики пов’язували з тим, що православні церкви відновили свою роботу на територіях СРСР, окупованих військами гітлерівської коаліції. На фото з плакатів, якими завісили львівську церкву, може бути зображено помісний собор, який пройшов взимку 1945 року за сприяння радянської влади.

Заборона

Церква релігія історія конфлікт львівщина

Знак гривні
Знак гривні