Канада остаточно легалізувала коноплю

З 17 жовтня в Канаді повнолітні можуть легально купувати марихуану для особистого користування. Законодавчі зміни набули чинності у всіх провінціях і територіях країни.

У Канаді вже багато років було дозволено вживання марихуани в медичних цілях. Тепер мешканцям більшості провінцій і територій можна вирощувати вдома наркотичну коноплю, проте її кількість суворо регламентована, - передає Заборона.

До легалізації коноплі влада готувалася кілька років. У країні посилили покарання за керування автомобілем під дією наркотиків, а правоохоронці отримали нові точні пристрої, які показують вміст канабіноїдів у крові водіїв.

Їстівні товари з рослини поки під забороною. Слабко розвинутою залишається й інфраструктура роздрібного продажу марихуани. Так, мешканці Онтаріо, найбільш населеної провінції Канади, сьогодні отримали законний доступ до онлайн-продажу марихуани, а звичайні магазини не з’являться тут ще як мінімум до весни. Подібна ситуація спостерігається і в інших провінціях.

Дехто переживає тепер, що Канада - велетенський ринок (на відміну від Голландії) - стане полем для "великих канабісних корпорацій". Справді, заздалегідь в очікуванні закону виросли кількості вирощуваної корпораціями "для медичних цілей" марихуани.

Хто виграв і хто програв - аналіз ВВС

Цікаво, що, як стверджує The Economist в окремих штатах США де також легалізована торгівля коноплею магазини і бізнеси, які торгують марихуаною не можуть відкрити рахунок в банках США. Останні остерігаються, що проти них буде застосоване федеральне законодавство по боротьбі з наркотрафіком, адже на загальножержавному рівні торгіля марихуаною ще заборонена. За словами місцевих поліцейських збільшення торгівлі за готівку призводить до ухиляння від податків і збільшення випадків підкупу чиновників.

канада медицина суспільство

Знак гривні
Знак гривні