Британські спецслужби визначили ще одного учасника замаху на Скрипалів

Британські спецслужби ідентифікували третього підозрюваного в отруєнні екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії нервово-паралітичною речовиною «Новачок».

Про це повідомляє Громадське, перекладаючи матеріал The Telegraph.

До прибуття у Британію двох підозрюваних, Олександра Петрова та Анатолія Чепіги (раніше відомого як Руслан Боширов), у Солсбері приїжджав ще один співробітник Головного розвідувального управління Генштабу Росії, який проводив розвідку на місцевості.

Видання стверджує, що слідство з’ясувало ім’я третього підозрюваного, але поки не розголошує цих даних.


"Солсберецьким" кілером "Бошировим" виявився полковник ГРУ Анатолій Чепіга (ВІДЕО)

Як повідомляє The Telegraph, чоловік допоміг спланувати напад до того, як у Британію ввезли «Новичок».

«У поліції та спецслужбах вважають, що третій агент ГРУ відвідав Солсбері, щоб підготувати план атаки, перш ніж двоє його колег привезли у Британію отруйну речовину», — пише видання.

Нагадаємо, видання The Insider і проект розслідувань Bellingcat 26 вересня повідомили, що Анатолій Чепіга — справжнє ім'я Руслана Боширова. Його та ще одного росіянина (Сергія Петрова) Велика Британія звинуватила в отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Анатолій Чепіга, за даними журналістів, є полковником ГРУ РФ і має звання «Героя Росії».

27 вересня журналісти російського видання «Коммерсант» повідомили, що знайшли знайомих підозрюваного в отруєнні в Британії екс-агента РФ Сергія Скрипаля — Руслана Боширова, справжнє ім'я якого Анатолій Чепіга.

Раніше повідомлялось, що на документах Боширова та Петрова були позначки, які свідчать, що вони співробітники спецслужб.

Раніше повідомлялося, що британські правоохоронці розшукують ще двох підзрюваних в отруєнні Скрипалів, окрім Петрова та Боширова.

5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян — Олександра Петрова і Руслана Боширова. Британія запевняє — це офіцери розвідки.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що це цивільні громадяни й у їхній біографії «немає нічого кримінального».

Російський телеканал Russia Today опублікував інтерв'ю з двома чоловіками, що назвалися Олександром Петровим і Русланом Бошировим. Люди з такими іменами підозрюються британським слідством в отруєнні екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у місті Солсбері в березні 2018 року.

росія скрипаль тероризм британія

Знак гривні
Знак гривні