Міністерство освіти і Укрзалізниця разом вчитимуть студентів і шукатимуть їм роботу

МОН і "Укрзалізниця" уклали меморандум про співпрацю. Віднині установи будуть спільно вчити та працевлаштовувати майбутніх залізничників. До проекту залучені заклади вищої та професійної освіти. Про це повідомили на сайті Міносвіти.

За укладеною угодою, співпраця матиме два напрямки: теоретичний і практичний. Перший включає в себе оновлені освітні програми, організацію тематичних конференцій, круглих столів та семінарів тощо.

Потім студенти закріплюватимуть знання. “Укрзалізниця” організовуватиме практику на базі своїх регіональних філій, допомагатиме покращувати матеріально-технічну базу тим закладам освіти, які готують фахівців для залізничного транспорту.

"Ми отримуватимемо та даватимемо закладам інформацію про потреби у залізничниках на ринку праці. Уже зараз ми також плануємо низку спільних заходів щодо профорієнтації молоді. Щоб вступники могли більше дізнатися про ті професії, що затребувані на ринку”, - розповіла генеральний директор директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Вона додала, що одним з важливих пунктів меморандуму є те, що “Укрзалізниця” допомагатиме випускникам отримувати роботу в підрозділах її регіональних філій.

мон освіта укрзалізниця

Знак гривні
Знак гривні