Померла нова жертва отруєння російським Новачком у Солсбері

Жінка, яку госпіталізували із важктим отруєнням поблизу британського міста Солсбері, померла.

Dawn Sturgess, 44-літня загибла

Про це повідомляє BBC з посиланянм на поліцію, - пише Громадське.

За версією правоохоронців Британії, жінка отруїлась нервово-паралітичною речовиною Новичок, якою також на початку березня отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

44-річна Доун Стерджесс померла в лікарні у неділю увечері, вона була госпіталізована 30 червня.

Британська поліція заявила, що починає розслідування вбивства 44-річної жінки.

45-річний Чарльз Роулі, який також був госпіталізований з ознаками важкого отруєння у той же день, що й Стерджесс, залишається у лікарні в критичному стані.

4 липня стало відомо, що поблизу Солсбері госпіталізували двох людей унаслідок отруєння невідомою речовиною. Жінку та чоловіка у віці близько 40 років відправили у важкому стані в лікарню міста Солсбері.

Інцидент стався ще увечері 30 червня на вулиці Магглтон — постраждалих знайшли на вулиці непритомними.

Контртерористичний підрозділ Великої Британії заявив, що чоловік та жінка отруїлись речовиною «Новичок». Водночас, країна не вважає нападом другий випадок отруєння «Новичком».

У березні цього року 66-річний громадянин Росії, колишній розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні з важким отруєнням. З ним була його донька Юлія.

Британське слідство вважає, що отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля не могло бути здійснене без схвалення Кремля.

Прем'єрка Британії Тереза Мей заявляла, що Росія ймовірно причетна до отруєння Скрипаля, а злочин учинили за допомогою бойової нервово-паралітичної речовини класу «Новичок», розробленої в РФ.

британія тероризм кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні