Добробут в Україні поліпшується, але загальне сприйняття змін погіршується, - посол Канади

Опитування показують негативну тенденцію до сприйняття змін і реформ в країні, попри поліпшення добробуту українців.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це на суспільно-політичному форумі "Чи є вікно можливостей для реформ за рік до виборів?" розповів Роман Ващук, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні.

"У приватних розмовах українці зазначають, що помічають поліпшення їхнього сімейного добробуту, починаючи з 2012 року, проте публічно про це не йдеться. Більш того - є загальне сприйняття, що ситуація в країні лише погіршується. Однак за 4 роки я знайомий з багатьма людьми, які реально створюють зміни у вашій країні. Ніхто не пов'язує поліпшення особистого добробуту зі змінами в країні, незважаючи на те, що насправді вони пов'язані", - говорить Роман Ващук.

Посол зазначає, що вікно можливостей для уряду - доводити зв'язок між успіхами реформ і поліпшенням рівня життя.

"Успішна територіальна громада є успіхом реформи децентралізації. Не забувайте про внесок громадськості та міжнародних партнерів. Нагадуйте про зв'язок між процесами. Люди мають розуміти, що реформи робляться для них. Так, є мета отримання траншу МВФ, але досягнення реформ залишаться для людей, щоб покращувати їм життя, а не для того, щоб були щасливі посли або уряди іноземних держав", - говорить Роман Ващук.

Крім цього, посол Канади закликав концентруватися на успіхах, а не тільки на провалах.

"Чи чули ви про суму в 3,2 млрд доларів, яку на зустрічі G7 виділили на поліпшення освіти для жінок і дівчат у світі, або суму для боротьби із засміченням океанів? Ні. Але точно чули про скандали і зради у Великій Сімці. Саме через концентрування людей на провалах перекреслюється весь ефект загальних успіхів, яких вистачає", - додає Роман Ващук.

економіка канада україна суспільство

Знак гривні
Знак гривні