Вчительку за уславлення Гітлера звільнили зі школи - тепер вона просто депутатка від Свободи

Вчительку історії львівської школи №100 Мар’яну Батюк звільнили через допис з фотографією лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера у Facebook, повідомила Львівська міська рада.


Львівська замдиректора школи з виховної роботи вітає "великого чоловіка" Гітлера (ФОТО)

Мар'яна Батюк є депутатом Львівської міськради від всеукраїнського об’єднання «Свобода», яка до перейменування у 2004 році називалася Соціал-Національна партія України, викликаючи асоціації з німецьким "націонал-соціалізмом", відомим скорочено як нацизм.

«Ми не допустимо, аби в львівських школах працювали люди, які прославляють тих, хто вбивав мільйони українців. І Гітлер, і Сталін – це злочинці, на руках яких кров як наших предків, так і мільйонів людей інших націй. Якщо вчителька історії цього не знає – їй не місце серед дітей», – заявив мер Львова Андрій Садовий.

За словами представників місцевої влади, учительку запросили до підприємства «Міський центр інформаційних технологій» для завантаження копії архіву її акаунту в мережі Facebook, щоб фахівці перевірили, чи справді її сторінку "зламали", як вона стверджує.

Батюк не прийшла у зазначений час.

25 квітня їй знову запропонували надати доступ до архіву, однак вона відмовилася, заявили в мерії.

"Мар’яна Батюк ознайомилась з листом, однак, у визначений час не з’явилась. Враховуючи те, що відсутні будь-які факти, які підтверджують зворотнє, комісія управління освіти зобов’язала директора школи № 100 розглянути питання про звільнення з роботи Мар’яни Батюк за вчинення аморального поступку, несумісного з продовженням її роботи в школі", - пише сайт Львівської міськради.

На сторінці Мар’яни Батюк у Facebook 20 квітня з’явився пост із фотографією Гітлера і кількома компліментарними словами на адресу нацистського злочинця.

За словами самої вчительки, вона проводила урок історії, а на перерві подивилась на свою сторінку в соцмережі і побачила пост.

Жінка запевняє, що її сторінку зламали. Але водночас, подібний допис добре "вписується" в контекст усіх інших її дописів.

Колектив львівської середньої школи №100, пише Радіо Свобода, був шокований змістом посту на сторінці їхньої колеги, яка не просто з 2012 року викладає історію, але й обіймає посаду заступника директора з виховної частини.

Директор школи Василь Титар розповів, що дізнався про «пост педагога» від журналістів і одразу попросив її написати пояснення.

За матеріалами Радіо Свобода

скандал кримінал гітлер школа Львів батюк історія

Знак гривні
Знак гривні