Tesla відкличе 123 тисячі автівок, щоб запобігти корозії болтів

Таке відкликання є наймасштабнішим в історії компанії. Воно стосується власників марки Model S у всьому світі. Причина пов'язана з деталями гідропідсилювача керма, які можуть зазнати корозії, передає Deutsche Welle.

Виробник автомобілів помітив, що корозія вражає болти гідропідсилювача керма у регіонах з холодним кліматом, що, своєю чергою, може завадити контролю над автомобілем. При цьому, відкликаються лише моделі, вироблені до березня 2016 року. Компанія має намір замінити деталі керма у відкликаних автомобілях.

При цьому, на даний час не було зафіксовано жодної аварії, причиною якої була б корозія. Захід є попереджувальним. У компанії зазначили, що водії можуть користуватись автівкою до її відкликання, враховуючи, що для повороту керма може знадобитись більше зусиль.

Компанія Tesla зазнає збитків. Так, у третьому кварталі 2017 року втрати становили 619 мільйонів доларів США (533 мільйони євро) - більше, ніж будь-коли протягом одного кварталу. Крім того, компанія не може досягнути заявлених обсягів виробництва бюджетної моделі електромобіля Model 3.

транспорт технології маск

Знак гривні
Знак гривні