Звільненого Трампом політтехнолога Януковича тепер найняли курди

Колишній глава виборчого штабу президента США Пол Манафорт допомагає лідерам курдської автономії організувати референдум про незалежність від Іраку.

Про це пише видання New York Times, нагадуючи, що політтехнолог фігурує у розслідуванні спеціального представника Департаменту юстиції Роберта Мюллера щодо існування зв'язків між виборчою командою Дональда Трампа і Росією, - передає Громадське.

За інформацією New York Times, Манафорт погодився надати допомогу в організації референдуму влітку, приблизно в той самий період, коли слідчі влаштували обшук у його будинку у Вірджинії.

За даними джерел газети, на Манафорта через посередника вийшов син глави Іракського Курдистану Масуда Барзані – Масрур, який організував візит екс-глави штабу Трампа на північ Іраку. Там Манафорт обіцяв надати допомогу в організації референдуму і просувати питання визнання Курдистану на Заході.

Прес-секретар Масрура Барзані підтвердив, що Манафорта найняли для «допомоги під час і після референдуму». Також, за словами прес-секретаря, Манафорт працює над курдським референдумом разом зі своїм давнім партнером Філіпом М. Гріффіном, з яким він співпрацював під час роботи в Україні у якості політичного консультанта екс-президента Віктора Януковича.

У свою чергу, речник Манафорта Джейсон Малоні заявив, що «його клієнт не обговорює ані нинішніх, ані майбутніх своїх роботодавців». Він також не зазначив, чи повідомив екс-радник Трампа Міністерству юстиції про свою роботу на курдську автономію.

Курдський референдум про незалежність запланований на 25 вересня. Але уряд США і міжнародна спільнота виступили проти голосування, оскільки бояться, що це може ще більше дестабілізувати Ірак і нашкодити коаліції, яка воює проти «Ісламської держави».

У серпні 2016 народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив копії документів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів щодо передачі коштів екс-раднику Віктора Януковича Полу Манафорту.

Всього, згідно із документами, Манафорт отримав більше як 12 мільйонів доларів від Партії регіонів із 2007 по 2009 роки.

ірак трамп янукович манафорт

Знак гривні
Знак гривні