Кому, хто й за що погрожує на Форумі видавців (ДОКУМЕНТ)

Через погрози представників радикальних правих організацій на Форумі видавців у Львові скасували презентацію книжки Лариси Денисенко "Майя та її мами", яка мала відбутись 15 вересня у дитячій бібліотеці.


Форум видавців посилює охорону через загрозу провокацій з боку ультраправих

Ось, зокрема, погрози, про які йдеться:

З огляду на безпеку дітей, організатори скасували одну подію Форуму.

"Видавець і авторка книги скасували одну подію з метою забезпечення безпеки дітей. Але чи може нам хтось гарантувати, що провокації і бійки не будуть зчинені на іншій локації і при іншій нагоді?" – йдеться у заяві.

Водночас, ГО “Форум видавців” заявляє про свій головний принцип – створення майданчика для спілкування усіх учасників суспільного життя, що є невід’ємним конституційним правом кожного громадянина незалежної європейської України.

У ГО зваляють, що не мають наміру відступати від цього принципу.

"Ми закликаємо громадськість, ЗМІ, силові структури та органи влади всіх рівнів, Українську греко-католицьку церкву забезпечити розголос потенційних загроз та надати учасникам і відвідувачам Форуму видавців у Львові гарантії безпеки, адже представники підписаних під згаданим листом громадських організацій за допомогою шантажу та погроз намагаються тиснути на нас і запроваджувати цензуру, а як відомо з історії, від позбавлення свободи слова і самовираження до терору і злочинів проти людяності — пряма дорога", – йдеться у заяві.

Зі свого боку, організатори Форуму готові запросити представників підписаних під листом громадських організацій та всіх охочих до мирної публічної дискусії у форматі круглого столу.

ГО "Форум видавців" просить всіх співорганізаторів Форуму видавців: Львівську обласну раду, Львівську міську раду, Львівську обласну державну адміністрацію, Міністерство культури, а також Міністерство внутрішніх справ, Міністерство закордонних справ, Адміністрацію Президента, Верховну Раду втрутитися в дану ситуацію і надати письмові роз’яснення про дії, які будуть вжиті для недопущення провокацій і насильства, а також про порядок дій представників Форуму у випадку виникнення загрозливої ситуації.

маразм книги суспільство Львів денисенко

Знак гривні
Знак гривні