Рекорд: 22 відтискання виконали водночас 700 військових ЗСУ. Муженко теж (ВІДЕО)

Як повідомляли ТЕКСТи, ВДВ почали флешмоб "22 відтискання" на підтримку ветеранів війни на Донбасі та передали челендж Генштабу.

Тепер 22 відтискання виконали рекордні 700 курсантів і офіцерів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного:

Голова Генштабу Віктор Муженко, якому передали челендж ВДВ, також його виконав:

Нагадаємо, ідея масової акції – підтримати бійців, які повернулись із зони бойових дій і мають посттравматичний синдром.

Про флешмоб і посттравматичний синдром

Як відомо, влітку 2016 року естафету 22PushupChallenge запустили у США – після того як американський Департамент у справах ветеранів оприлюднив шокуючий звіт про самогубства серед колишніх військових США за 2014 рік.

Стало відомо, що близько 22 ветеранів у США щодня накладають на себе руки.

Пізніше цю цифру уточнили і знизили до 20, адже 7403 ветерана армії США покінчили життя самогубством в 2014 році. Однак виклик “22Kill” залишився.

Аби привернути увагу суспільства до цієї проблеми, було започатковано флешмоб, умовою якого стало 22-разове відтискання від підлоги протягом 22 днів.

Організатори флешмобу #22PushupChallenge ставлять за мету довести кількість учасників до мільйона.

В Україні естафета стала масовим явищем у середині січня 2017 року. Її учасники заявляють про бажання підтримати українських воїнів, які повернулися з АТО, зокрема тих, хто має посттравматичний синдром.

Окрім того, флешмобом хочуть наголосити: бійці, які повертаються додому з війни, потребують уваги та підтримки суспільства.

Одним із перших акцію американців в Україні підхопив Леонід Остальцев, учасник АТО та засновник піцерії Pizza Veterano.

“Флешмоб швидко перекинувся через океан і дійшов до нас, хоча історія його виникнення відома не всім. Ми тільки почали стикатися з цією проблемою. Потрібно пам’ятати, що пік прояви ПТСР припадає на восьмий рік після травмуючого досвіду. Тому ми ще навіть не усвідомлюємо глибину цієї проблеми”, – написав Леонід Остальцев у “Фейсбуці”.

Естафету вже приймали звільнений з полону “кіборг” Андрій Гречанов “Рахман” (відео), голова обласної адміністрації, мер та інше керівництво Миколаєва, командири 79-ї десантно-штурмової бригади, патрульна поліція Кропивницького й Маріуполя, міністр культури Євген Нищук, волонтер Олексій Мочанов, футбольний воротар Олександр Шовковський, волонтери, політики та багато інших.

Особливо вразив командир роти 80-ї десантно-штурмової бригади Сергій Романовський, який втратив ногу на війні з Росією: у перший день флешмобу він Сергій зняв зворушливе відео, коли маленький син сидить на спині ветерана, поки батько віджимається.

Наступного дня Романовський вразив тим, що віджимався з протезом на нозі, стоячи біля стіни на руках.

У нього ж можна подивитися багато відео PushUpChallenge з України та світу

армія відео суспільство

Знак гривні
Знак гривні