Путін не став у відповідь висилати дипломатів США

Президент Росії Владімір Путін відмовився висилати дипломатів США з Росії у відповідь на висилку Обамою російських за шпигунство.

«Ми не будемо створювати проблем для американських дипломатів. Ми нікого не будемо висилати. Ми не будемо забороняти їх сім'ям і дітям користуватися звичними для них місцями відпочинку в новорічні свята. Більш того, всіх дітей американських дипломатів, акредитованих в Росії, запрошую на Новорічну і Різдвяну ялинку в Кремль», — заявив Путін, якого цитує Громадське

За його словами, санкційні дії США розцінюють у Кремлі як «провокаційні, спрямовані на подальший підрив російсько-американських відносин».

«Це явно суперечить корінним інтересам як російського, так і американського народів. З урахуванням особливої ​​відповідальності Росії і США за збереження глобальної безпеки — завдає шкоди і всьому комплексу міжнародних відносин», — зазначив Путін.

Він також додав, що у Кремля є всі підстави для адекватної відповіді, проте «опускатися до рівня кухонної, безвідповідальної дипломатії» він не буде.

Подальші кроки з відновленню російсько-американських відносин, підкреслив російський президент, Росія буде проводити уже з адміністрацією Дональда Трампа.

Раніше голова МЗС Росії пропонував президенту Владіміру Путіну вислати 35 американських дипломатів у відповідь на висилання 35 російських дипломатів.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти Росії через кібератаки.

У свою чергу, в Кремлі назвали нові санкції проти РФ спробою підірвати позиції Трампа.

сша обама трамп путін

Знак гривні
Знак гривні