Манафорт, який фігурує у списках чорної каси Януковича, подав у відставку з посади стратега кампанії Трампа

Стратег кандидата на посаду президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт подав у відставку, передає РадіоСвобода з посиланням на повідомлення Трампа.

«Сьогодні вранці Пол Манафорт запропонував, а я прийняв його відставку з кампанії. Я дуже вдячний за його велику роботу, що допоміг нам дійти до нинішнього рівня. Пол є справжнім професіоналом і я бажаю йому великого успіху», – мовиться у заяві Дональда Трампа, опублікованій 19 серпня.

Пол Манафорт

Про причини відставки наразі не повідомляється.

У Національному антикорупційному бюро України 18 серпня повідомили, що прізвище стратега кандидата на посаду президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пола Манафорта фігурує в списку «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Читайте також: Манафорт зробив президентом Януковича, роздув в Україні мовне питання, дружить з російськими олігархами. Зараз працює на Трампа.

14 серпня американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому зазначається, що Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів в Україні у період з 2007 по 2012 рік. За даними НАБУ, на які посилаються автори матеріалу, прізвище керівника штабу Трампа 22 рази фігурує в так званій «чорній бухгалтерії» партії Януковича за п’ять років.

Сам Манафорт піддав NYT різкій критиці, заявивши, що жодних виплат готівкою він не отримував. Штаб кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа також публічно виступив на захист Манафорта.

трамп янукович корупція

Знак гривні
Знак гривні