#Brexit не заповільнить безвізовий режим для України

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що процедури, пов'язані із виходом Британії з ЄС, не вплинуть на готовність Європарламенту до запровадження безвізового режиму для України.

У цьому він запевнив президента України Петра Порошенка, повідомляє BBC.

Пан Порошенко, у свою чергу, висловив сподівання, що "нинішні внутрішні складнощі не призведуть до зосередження Європейського Союзу виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна".

Раніше у понеділок прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який разом із Петром Порошенком перебуває у Брюсселі, заявив, що Україна виконала усі технічні вимоги, необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Безвізовий режим у 2016?

"Зараз рішення за Європейським Союзом. Ми очікуємо найближчим часом, що таке рішення буде ухвалене, після вирішення внутрішніх процедур Європейського Союзу. Ми їх поважаємо, і чекаємо з нетерпінням прийняття необхідних рішень", - сказав він за підсумками зустрічі із канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Пан Гройсман очікує, що ті рішення ухвалять вже у 2016 році, зокрема і запровадження безвізового режиму для України.

"Ми маємо ще безвізовий режим як пережиток радянського минулого, як бюрократичну стіну, яка розділяє європейську країну від великої європейської сім'ї", - додав український прем'єр.

"Я переконаний у тому, що українці будуть бездоганно виконувати усі необхідні вимоги щодо дотримання законодавства і запровадження безвізового режиму", - також вважає Володимир Гройсман.

Європейська комісія ще 20 квітня ухвалила законодавчу пропозицію про скасування візового режиму для Києва.

Утім після того найвпливовіші країни Європи ініціювали запровадження механізму швидкого призупинення безвізового режиму з третіми країнами.

На початку червня президент Петро Порошенко заявив, що безвізовий режим можуть ухвалити у вересні.

"Але я залишаюсь оптимістом, що у 2016 році Україна отримає безвізовий режим. Жодних негативних сценаріїв щодо цього, не існує", - сказав тоді він.

єс британія україна Європа візи

Знак гривні
Знак гривні