В'ятрович хоче зробити 9 травня робочим днем

Кращий спосіб уникнути провокацій під час святкування в Україні перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - зробити 9 травня робочим днем.

Таку думку в коментарі виданню "Гордон" висловив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Ми готуємо проект закону про державні свята, мета якого - суттєво скоротити кількість вихідних. Я переконаний, що це абсолютно прийнятно для тієї ситуації, в якій знаходиться Україна. Одна з наших пропозицій - зробити 9 травня робочим днем. Але він залишиться святом, увагу до старшого покоління, учасників війни не буде зменшено", - сказав історик.

В'ятрович зазначив, що "всі законодавчі зміни поки на стадії обговорення".
"Я вважаю, що серед вихідних, які варто скасувати, не лише 9 травня, а й 2 травня, а можливо, і 1 травня, і 8 березня. Але законопроект поки на стадії формування, ми подивимося на реакцію людей", - додав він.

Голова Інституту національної пам'яті підкреслив, що "будь-які зміни та реформи викликають опір, але якщо суспільство рухається і розвивається, його треба долати".

"Був опір тому, щоб 8 травня в новому форматі відзначати, як День пам'яті і примирення, проте, ця нова традиція, безумовно, вже прижилася", - нагадав він.

пам'ять війна історія

Знак гривні
Знак гривні