Газові заправки платили відповідальному УДАРівцію за відсутність перевірок

Суд дав доступ слідчим Національної поліції до даних банківських рахунків компаній, які перераховували неправомірну винагороду приватному підприємству «У.К.Р.-гео» дружини екс-депутата Київради від партії «Удар Віталія Кличка» Віталія Даниленка. Про це свідчать ухвала Печерського райсуду м.Києва від 22 лютого, - передають Наші Гроші.

За даними слідства, у липні 2015 р. депутат провів у кафе зустріч із представниками автогазозаправних станцій міста Києва. На зустрічі він повідомив, що для безперешкодного роздрібного продажу скрапленого газу та не проведення перевірок підприємств контролюючими та іншими державними органами, необхідно надати неправомірну вигоду у розмірі 5 коп./л із реалізованого скрапленого газу, а за умови вирішення питання щодо можливості збільшення ціни скрапленого газу – ще 10 коп. з літра реалізованого скрапленого газу за кожні 50 коп. збільшення ціни. Винагорода мала передаватись подекадно у конвертах через двох посередників.

Водночас з’ясовано, що хабарі від власників і директорів автогазозаправних станцій також перераховувались на рахунки фірми «У.К.Р.-гео», де засновницею є Юлія Даниленко, дружина депутата. До 2012 року засновником фірми був сам Віталій Даниленко.

Слідчі встановили, що кошти перераховували такі фірми: ТОВ «Нафтогаз-2», ТОВ «Атум-2003», ТОВ «БВгрупп», ТОВ «Епатаж Груп Р.А.», ТОВ «Нафтогазгрупа», ТОВ «Інком-ЛПГ», ТОВ «Екогаз+», ПП «Титан Груп», ТОВ «Смарт Менеджмент», ТОВ «Барс-2000».

Віталій Даниленко був депутатом Київської міської ради від партії «Удар». У квітні 2015 р. Даниленко очолив тимчасову контрольну комісію з перевірки київських АЗС.

Мер Києва Віталій Кличко тоді заявив, що в столиці діє 200 незаконних заправок і за підсумками роботи комісії їх закриють.

За повідомленнями ЗМІ, у серпні 2015 р. Даниленка затримали за підозрою в отриманні 1 млн грн. хабара.

Віталій Даниленко є президентом ГО «Школа боротьби», якою опікується Благодійний фонд Олеся Довгого та Катерини Горіної.

газ корупція нафта суд транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні