Тітушки визнали себе винними, а журналісти з ними помирилися. Про ціну питання не повідомляється

Побиті Вадимом Тітушко і компанією журналісти пішли на мирову угоду з обвинуваченими.

Вадим Тітушко, Михайло Пшук і Сергій Приходько, які звинувачуються у побитті журналістів, уклали мирову угоду з потерпілими Ольгою Сніцарчук і Владом Соделем.

Про це сказала суддя Лариса Радуцька. Угоду сторони підписали 28 серпня.

Четвертий обвинувачуваний - Андрій Ярошенко, відмовився підписувати мирову.
"Мені шкода, що я опинився в той день в тому місці... але це були не хуліганські дії з мого боку", - підкреслив він. Ярошенко впевнений, що йому можна інкримінувати тільки грубе порушення громадського порядку.

Юрист Станіслав Батрін, який публічно представляє інтереси Ярошенко, зазначив, що його клієнту інкримінують дії, які він не скоював, і тому його клієнт не має наміру підписувати мирову угоду з потерпілими і цим самим визнавати себе винним у хуліганстві та перешкоджанні журналістській діяльності.

Потерпіла Ольга Сніцарчук вважає досягнення «мирової» перемогою. На свої сторінці у Facebook вона написала: «Угода про примирення» між журналістами і трьома підсудними передбачає: їхнє визнання вини і покарання. Троє підсудних визнають провину за обидвома статтями - 296 і 171. Вадим Тітушко - 3 роки позбавлення волі. Покарання відбуватиме умовно - іспитовий термін 2 роки. Сергій Приходько і Михайло Пшук - 2 роки, відбуватимуть умовно з іспитовим терміном 1 рік 6 місяців. Якщо впродовж цього часу щось десь порушать, відбуватимуть покарання повністю. Крім того, відшкодування матеріальної і моральної шкоди. Крім того, публічні вибачення у суді перед усіма журналістами. Це цивілізоване вирішення нецивілізованої ситуції. Ця угода - економія вашого і нашого часу, так би мовити - здали екстерном».

При цьому, Сніцарчук змовчала щодо обсягу моральної шкоди, яку за цією угодою має отримати. І дізнатися цю інформацію буде ніяк, оскільки, згідно Кримінально-процесуального кодексу, зміст мирової угоди є конфіденційним.

Багато колег побитих журналістів уже виступили з критикою їх дій, оскільки вважаєть, що винні мали бути покарані й потрапити за грати.

«Так звана "мирова угода" між Тітушком та Снісарчук з Соделем - це що? Для чого все журналістське товариство з 19 травня так ретельно висвітлювало всі перипетії цієї справи? Щоб тепер всі тітушки опинилися без покарання і на волі? Тепер вони знатимуть, що з журналістами можна завжди все "парєшать". Навіть після того, як дати їм в морду», - насисав на своїй сторінці журналіст Єгор Чечеринда.

Нагадаємо, що за підозрою у нападі на журналістів 18 травня в центрі Києва був затриманий Вадим Титушко. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя.

Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень.

скандал тітушко медіа змі суд

Знак гривні
Знак гривні