Як зустрічали опозицію в Донецьку 10 років тому (ФОТО)

Сьогодні в Донецьку опозиція проводить акцію «Вставай, Україно!». Міліція вже готується до ймовірних провокацій, а журналістам пропонують охорону й спеціальні помаранчеві жилети.

Цього року в піку опозиційній акції Партія регіонів провела зустрічну хвилю «антифашистських» мітингів. 10 років тому вона використала цю ж саму тему, аби зірвати з’їзд опозиції в Донецьку. Тоді лідером опозиційних сил був Віктор Ющенко.

На світлинах зафіксовані події 31 жовтня 2003 року, коли в палаці «Юність» проходив з’їзд «Нашої України» за участі Ющенка.

Отакими біл-бордами Донецьк зустрів Ющенка

Палац "Юність", де мав відбуватися з'їзд опозиційної партії. З самого ранку його зайняли кілька тисяч молодиків, які розпочали там п'янку. Перед палацом теж зібрали бюджетників. Повідомлялося також, що сам палац заміновано.

31 жовтня 2003 року. Протестуючим проти "фашиста Ющенка" роздали виконані однаковим способом плакати.

Протестуючим видавали також російські прапорці і солодощі фабрики "Конті" (належить одному з чільних діячів Партії Регіонів Борису Колеснікову). Цукерки і печиво розсипані на плакатах, довколо яких мобілізовані на боротьбу з фашизмом мирні мешканці водять хоровод.

Фотографи, які висвітлюють вуличні акції, мають пам'ятати цю жіночку з усіляких просталінських акцій, вона завжди радує власним креативом. Не підвела вона і 31 жовтня 2003 року в Донецьку.

"Народний фронт визволення" - міфічна організація, яка "за Ющенка" і тому випустила листівки зі свастикою.

Джерело: Історична правда.

донеччина опозиція партія регіонів антифашисти Фото історія влада

Знак гривні
Знак гривні