«Шановні донецько-фашистські загарбники». Свободівці змусили регіоналів вшанувати пам’ять Коновальця

Сьогодні у Верховній Раді трапилася надзвичайна подія – депутатам з фракції Партії регіонів довелося встати, коли опозиція вшанувала пам’ять полковника армії УНР, першого голови ОУН Євгена Коновальця.

Депутат від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин виступав з трибуни ВР з критикою Партії регіонів щодо подій, які відбувалися у Києві 18 травня. До «регіоналів» він звертався виключно словами «шановні донецько-фашистські загарбники», при цьому називаючи їх боягузами та колишніми бойовиками бандформувань.

Наприкінці промови Михальчишин нагадав, що 75 років тому в Роттердамі агентами НКВС було вбито лідера організації українських націоналістів Євгена Коновалеця, а також запропонував «усім нормальним людям» вшанувати його пам’ять.

Не дивлячись на образливу промову «свободівця» та свої «антифашистські переконання» представникам Партії регіонів таки довелося встати.

Справа у тім, що коли задля хвилини мовчання встали зі своїх місць опозиційні депутати, регіонали та комуністи, згідно вже усталеній традиції, почали свистіти та вигукувати «фашисти». На що свободівці почали співати гімн України.

Після цього встати були змушені і депутати ПР, і вся президія, в тому числі і комуніст, перший віце-спікер Ігор Калєтнік. Інші депутати від КПУ залишилися сидіти.

У цьому контексті одразу згадується ще одна неочікувана подія – перша леді країни Людмила Янукович учора відвідала виставу, яка висвітлює історію УПА. Більше того, вистава відбулася за підтримки українофоба, депутата від ПР Миколи Левченка, котрий свого часу заявляв, що українська мова – це мова фольклору і вимагав зробити російську мову єдиною державною.

відео верховна рада свобода історія акція

Знак гривні
Знак гривні