Фірташ проти цензури. Інтер розпустив громадську раду

Телеканал «Інтер» не вбачає необхідності в продовженні дії Меморандуму про співпрацю з міжнародним фондом «Відродження» та, відповідно, існуванні громадської наглядової ради, оскільки творчий колектив каналу «не потребує зовнішнього нагляду і цензурування своєї роботи». Про це йдеться у відкритому зверненні U.A. Inter Media Group Limited до громадської ради, поширеному прес-службою каналу «Інтер» 7 березня:

«Шановні члени Громадської ради!

Маємо за честь повідомити, що сьогодні «Інтер» реалізує нову стратегію розвитку каналу, в основу якої покладено концепцію зміцнення лідируючих позицій на українському телевізійному ринку.

Колектив каналу наполегливо працює над підвищенням якості та інформативності суспільно-політичного мовлення. Розпочато розробку нових сучасних форматів телепрограм.

Останнім часом зафіксоване зростання довіри телеглядачів до телеканалу «Інтер». Зокрема, повернення до нашого ефіру програми Савіка Шустера («Шустер Live») дозволило отримати високі рейтингові показники.

Керівництво телеканалу має всі підстави покладатися на професіоналізм творчого колективу «Інтера», який не потребує зовнішнього нагляду і цензурування своєї роботи.

Оцінювання ефективності роботи телеканалу «Інтер» має відбуватися за однаковими критеріями для усіх комерційних телеканалів України.

За цих умов телеканал «Інтер» не вбачає необхідності у подовженні дії Меморандуму.

З повагою, U.A. Inter Media Group Limited»

Нагадаємо, 10 грудня 2012 року телеканал «Інтер» та Міжнародний фонд «Відрождення» підписали меморандум про створення на телеканалі громадської наглядової ради, яка буде здійснювати незалежний моніторинг його інформаційної діяльності.

У лютому відбулася зміна власників і топ-менеджменту «Інтера». Зокрема, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа і йому належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. 14 лютого директором з розвитку компанії Inter Media Group була призначена Ганна Безлюдна, головою правління каналу «Інтер» став Єгор Бенкендорф, а директором новинного продакшну «Інтера» «Національні інформаційні системи» - Євгеній Кисельов, пише «Телекритика».

22 лютого у Варшаві відбулося виїзне засідання громадської ради телеканалу «Інтер», на якому був присутній Валерій Хорошковський, але були відсутні представники нового топ-менеджменту каналу. Громадська рада констатувала, що канал демонстрував позитивну динаміку в дотриманні стандартів журналістики та балансі доступу різних політичних сил до ефіру на першому етапі моніторингу інформаційних програм з грудня 2012-го по 14 лютого 2013 року.

Громадська рада вирішила звернутися з окремим листом до нових менеджерів групи «Інтер» щодо підтвердження зобов'язань за діючим Меморандумом про співпрацю з міжнародним фондом «Відродження» та їх бачення подальших перспектив співпраці в рамках Меморандуму.

медіа цензура

Знак гривні
Знак гривні