Російський обстріл Полтави: що розповідають очевидці (ВІДЕО)

Через російський обстріл Полтави 3 вересня, під час якого ракети влучили по місцевому навчальному закладу, пошкоджені також деякі житлові будинки. Люди, які в них живуть, розповіли виданню Суспільне, як пережили ракетний удар Росії.

Скриншот з відео Суспільного
Скриншот з відео Суспільного

Василь Миронов проживає неподалік місця влучання, під час обстрілу він був у квартирі разом із дружиною.

"Ми з дружиною були. Я ближче до цього вибуху був, а дружина далі. Скло повністю повибивало, у квартирі в першій кімнаті, холодильник аж розвернуло. Кватирки прямо з м’ясом повиривало. Всередині все, що стояло, лежить. От тільки зараз починає до мене доходити, що могло вдарити і зачепити мене", — розповів чоловік.

Два звуки вибухів чула Анастасія Артюх. Вона теж була вдома, під час тривоги зайшла у ванну, аби уберегти себе за двома стінами.

Фото: Суспільне Полтава
Фото: Суспільне Полтава

"Було реально дуже страшно. На щастя, в нас нічого не вибило, але от поряд будинок, за ним, у ньому все повибивало, всі вікна. У нас підвалу немає в нашому будинку, тому у нас єдиний варіант був поки сидіти. Коли трохи тихіше стало, ми зідзвонилися з батьками, чи всі живі, чи все в порядку", ― розповіла Анастасія.

Олена Сердюк під час атаки РФ також перебувала у ванній кімнаті із дитиною. Суспільному розповіла:

"Тільки тривога, буквально хвилина ― і одразу один і другий вибухи. Ми подумали, що десь у нас у будинок (влучили ― ред.). Всі вікна повибивані, і в під’їзді, і у сусідів".

Як повідомила зранку 4 вересня речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко, кількість загиблих унаслідок удару РФ зросла до 52, із них 22 були деблоковані з-під завалів. Також 271 людина поранена.

Відомо, що під завалами шестиповерхової будівлі навчального корпусу можуть перебувати до 13 людей. Нині з місця обстрілу вивезли 800 тонн будівельного сміття.

Також відомо про пошкодження трьох багатоквартирних і п’яти приватних будинків, а ще ― офісного приміщення, розповіла Світлана Рибалко.

Нагадаємо, Командування Сухопутних військ заявило, що проводить розслідування щодо удару по інституту зв'язку в Полтаві, щоб виявити, чи було зроблено достатньо, аби убезпечити життя і здоровʼя військовослужбовців на обʼєкті. А також, щоб зʼясувати, чи належно здійснювалося керівництво закладом в умовах постійної ракетної загрози ворога.

ракетний терор РФ обстріл війна люди Полтава

Знак гривні
Знак гривні