Нове опитування показало значний відрив Гарріс від Трампа

Демократка Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на майбутніх виборах президента США, які відбудуться 5 листопада, з результатом 42% проти 37%.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Про це свідчать результати опитуванням Ipsos, опубліковані у четвер, повідомляє Reuters.

Згідно з результатами опитування Ipsos, Гарріс збільшила свою перевагу з липня, коли в опитуванні Reuters/Ipsos її відрив від Трампа становив 37% проти 34%.

Загальнонаціональне опитування, проведене з 2 по 7 серпня серед 2 045 дорослих американців, також показало, що 4% опитаних підтримують незалежного кандидата Роберта Кеннеді-молодшого, що на 6% менше
у порівнянні з липнем.

В окремому опитуванні Ipsos з'ясувалося, що Гарріс випереджає Трампа в семи ключових штатах, як-от Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсільванія та Вісконсин. У цих штатах Гарріс здобуває 42% голосів порівняно з 40% у Трампа, хоча дані щодо окремих штатів не уточнюються.

Серпневе опитування Ipsos також показало, що більше виборців асоціюють Трампа, ніж Гарріс, зі словом "патріот" — регулярним складником передвиборчих промов Трампа — а також зі словом "дивний", яке "завірусилося" серед прихильників демократів.

вибори у сша гарріс трамп опитування

Знак гривні
Знак гривні