Сотні українців готові долучитися до легіону, який створять у Польщі, — RMF FM

Сотні українців, які проживають у Польщі, вже висловили бажання вступити до Українського легіону. Про його створення у понеділок у Варшаві оголосили президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Про це пише польське видання RMF FM із посиланням на джерела в українських дипломатичних представництвах.

У Польщі має бути створений новий добровольчий військовий підрозділ, – це одне з положень угоди про безпеку, підписаної Дональдом Туском та Володимиром Зеленським 8 липня.

Фото: ОП
Фото: ОП

"У нашій угоді про безпеку ми формалізували формування та підготовку Українського легіону, нового добровольчого військового підрозділу, на польській території. Цей підрозділ буде тренуватися в Польщі і буде оснащений нашими партнерами", – розповів Зеленський.

Він також додав, що будь-який громадянин України, який вирішить приєднатися до легіону, зможе підписати контракт зі ЗСУ.

За даними RMF FM, охочі українці будуть розміщені та оснащені спорядженням у польських частинах коштом держави.

"Детальні плани наразі розробляються, але ймовірно, що українців, які проживають у Польщі, відправлятимуть на ті військові бази, які вже мають досвід підготовки українських військовослужбовців. З початку війни через такі підрозділи вже пройшли близько 20 000 осіб", – йдеться у матеріалі.

Видання зазначає, що за найскромнішими підрахунками, подати заявки на вступ до Легіону можуть кілька тисяч українських біженців. Не виключено, що ми також будемо тренувати українців, які проживають в інших європейських країнах.

Також, як з'ясував кореспондент RMF FM, паралельно ведеться робота над тим, щоб інші країни ЄС долучилися до витрат на навчання та спорядження. Польська влада переконує своїх партнерів, що підготовка українського легіону – це також інвестиція в європейську безпеку.

добровольці біженці зсу польща

Знак гривні
Знак гривні