У Дніпрі до виходу на маршрути готують 26 трамваїв із Лейпцига (ФОТО)

У Дніпрі до виходу на міські маршрути готують 26 вживаних трамваїв із німецького Лейпцига, повідомляє Дніпровська міська рада.

Дніпро отримав 26 вживаних трамваїв із німецького Лейпцига транспорт, дніпро, трамвай

24 трамваї із цієї партії будуть розподілені між маршрутами №№12, 16, 5, 11, 15, 17, а два вагони з панорамними вікнами на даху будуть екскурсійними. 

Роботи з переобладнання вагонів проходять на базі спеціалізованої вагоноремонтної майстерні КП "Дніпровський електротранспорт" без залучення підрядників.

"Трамваї з Лейпцига на 30% більш енергоефективні завдяки сучаснішій транзисторно-імпульсній системі керування. Це дозволить забезпечити більш стабільну роботу електротранспорту у Дніпрі", – розповів провідний фахівець Дніпровського електротранспорту Нікіта Керенцев.

Зараз тривають роботи з адаптації цих вагонів до українських колій, також їх пофарбують. До кінця року планують адаптувати та підготувати до експлуатації на міських маршрутах усі 26 вагонів.

Зараз тривають роботи з адаптації німецьких вагонів до українських колій транспорт, дніпро, трамвай

Вагони з Лейпцига Дніпро отримував і раніше, тому досвід роботи з ними у працівників підприємства є, розповіли у міськраді. До початку повномасштабного вторгнення Дніпро вже отримував 50 вживаних вагонів із Лейпцига.

"Найважче – адаптувати вагони до наших колій, вони в нас ширші. На це йде найбільше часу", – зазначив майстер цеху Валерій Березовський.

Вагони з Лейпцига Дніпро отримував і раніше транспорт, дніпро, трамвай

Як пише Ліга, Дніпро закупив 26 вживаних трамвайних вагонів Tatra T4DM за символічну суму – 31 200 євро. Угоду між комунальним підприємством "Дніпровський електротранспорт" і транспортною компанією німецького Лейпцига Leipziger Verkehrsbetriebe (LVB) GmbH було укладено 7 лютого.

Згідно з угодою постачання вагонів вартістю 1200 євро кожен мало відбутися до кінця 2024 року. Доставлення та переобладнання на ширину української колії має оплатити Дніпро.

транспорт дніпро трамвай

Знак гривні
Знак гривні