Данія побудує в Україні містечка для дітей з екобудинками сімейного типу

Данія побудує в Україні містечка для психологічного відновлення дітей, які позбавлені батьківського піклування, повідомляє Міністерство економіки.

Фото: Мінекономіки
Фото: Мінекономіки

У Копенгагені за участі міністерки економіки України Юлії Свириденко та міністра підприємництва Данії Мортена Бедскоу презентували гуманітарний проєкт «Простори для життя дітей», у межах якого в Україні з’являться екобудинки сімейного типу.

Містечка зведуть у трьох пілотних українських містах. Вони будуть інтегровані у громади обраних міст. Наразі триває перемовний процес між данською стороною та місцевими органами влади обраних громад. 

«Сьогодні підтримка українських дітей, які страждають від війни, вкрай важлива. Понад 27 тис. дітей живуть в інституціях й потребують родини й нового дому», — зазначила Юлія Свириденко.

За її словами, проєкт також має економічну складову — до нього будуть активно залучені українські компанії. Адже у процесі будівництва використовуватимуть матеріали українського виробництва.

Проєкт «Простори для життя дітей» передбачає, що окрім житла, дітям надаватимуть комплексну психосоціальну підтримку. Також заплановано облаштування соціальних просторів, рекреаційних зон, користуватися якими будуть як мешканці комплексу, так і інші мешканці громад.

Читайте також: У Львові та Києві з’являться терапевтичні сади, спроєктовані данським урбаністом

Концепція проєкту передбачає спорудження екологічного житла зі значним скороченням викидів CO2. Також у містечках планують зробити бомбосховища.

Всі споруди згодом будуть передані місцевим громадам. Реалізація проєкту розрахована на чотири роки. 

підтримка україни діти данія реабілітація

Знак гривні
Знак гривні