"Новий символ міста". У Варшаві відкрили довжелезний велопішохідний міст через річку (ФОТО)

У Варшаві з’явилася нова міська пам’ятка – пішохідно-велосипедний міст, який з’єднує дві частини міста, перетинаючи річку Віслу. Мер міста Рафал Тшасковський назвав нову споруду «гарним об’єктом і новим символом Варшави».

Фото: Cezary Wars
Фото: Cezary Wars

Про це пише польський портал Onet.

Міст, на якому немає чіткого поділу між пішохідним і велосипедним рухом, був спроєктований з урахуванням безпеки користувачів. Як пояснив Тшасковський, рішення було мотивоване турботою про пішоходів, щоб уникнути ситуації, коли велосипедисти могли б занадто розігнатися на крутих під'їздах до мосту.

Фото: Ewelina Lach
Фото: Ewelina Lach

Міст довжиною 502 м спроєктувала компанія Schuessler Plan Engineers. Будівництво розпочалося в грудні 2021 року. Сталева конструкція мосту має трапецієподібну форму, а його ширина становить від 6,9 м до 16,3 м над течією річки.

Фото: Cezary Wars
Фото: Cezary Wars

"Порівняння з лондонським мостом Міленіум неминучі, хоча новий Варшавський міст на 127 м довший і, що важливо, не хитається з боку в бік. Міст стоїть на восьми залізобетонних опорах", – пише польське видання.

Як повідомляє офіційний портал Варшави, міст у 452 метри завдовжки дозволяє перейти з одного берега річки на інший за шість хвилин, проїхати на велосипеді — за дві хвилини. Це один із найдовших мостів такого типу у світі, наголошують у муніципалітеті Варшави.

Варшава велосипед урбаністика міст

Знак гривні
Знак гривні