В Ірпені відкрили новий міст замість підірваного на початку великої війни (ВІДЕО)

На Київщині офіційно відкрили новий міст через річку Ірпінь у Романівці.

Фото: suspilne.media
Фото: suspilne.media

Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

"Відкриття, без перебільшень, історичне. І хоч було холодно, важко й страшно – цей міст назавжди залишиться в історії Ірпеня "Дорогою життя", – написав він.

Маркушин нагадав, що під час окупації Київської області міст через річку Ірпінь у Романівці врятував 40 тис. мешканців Гостомеля, Бучі й Ірпеня. 

За його словами, новий міст працює поряд зі зруйнованими конструкціями, які залишаться меморіалом.

"Крім великого історичного значення, новий міст має розвантажити Романівку на в’їзд та виїзд у години-пік", – зазначив мер Ірпеня.

Біля нового мосту зробили освітлення та загородження для безпеки пішоходів. Зараз тривають роботи з налаштування світлофорів.

Як нагадує Ірпінський вісник, у перші дні великої війни ворог швидко просувався до Києва, тому 25 лютого українські військові підірвали міст у Романівці –  це допомогло зупинити вороже військо.

Фото: EPA
Фото: EPA

Люди по дошках під обстрілами переходили річку Ірпінь і під підірваним мостом чекали на евакуаційні автобуси. Світлини евакуації з Романівського моста облетіли весь світ.

Уже згодом побудували тимчасовий міст завдовжки 245 метрів, а вже 21 листопада 2023 року, у День гідності та свободи України, було відкрито постійний міст через річку Ірпінь.

відновлення україни міст інфраструктура ірпінь

Знак гривні
Знак гривні