Нідерландський експеримент. Сквер на київському Подолі засадили луговими травами (ФОТО)

За ініціативи посольства Нідерландів в Україні у сквері № 1 на Контрактовій площі посіяли ділянку з луговими травами та квітами.

Про це повідомляє Київзеленбуд.

Зазначається, що таким чином дипломатичне представництво підтримує Київ у створенні ділянок із дикоросами в його різних районах.

imgbig

Фото: Київзеленбуд

«Навіть живучи серед квітучих міських клумб із декоративними рослинами, людям властиво прагнути до природи. Тому цим експериментом ми створюємо такий простір у місті.», – розповів посол Королівства Нідерландів в Україні Йеннес де Мол.

imgbig (1)

Фото: Київзеленбуд

На експериментальній ділянці площею близько 70 кв. м посіяли багаторічні квіти, період цвітіння яких липень-жовтень. За потреби навесні наступного року досіюватимуть ще суміші польових квітів.

imgbig (3)

Фото: Київзеленбуд

Ділянки з дикоросами допомагають підтримувати біорізноманіття в межах міста, адже вони приваблюють корисних комах, птахів та інших представників фауни.

imgbig (2)

Фото: Київзеленбуд

У Нідерландах вже тривалий час впроваджуються проєкти зі збереження та відновлення природних територій у межах населених пунктів. У посольстві сподіваються, що цю практику згодом підтримають й інші міста та селища України.

київ україна-нідерланди урбаністика екологія озеленення

Знак гривні
Знак гривні