"Прямий" заявляє про спробу силовиків арештувати телеканал і передати його в управління АРМА

Майно "Прямого" планують арештувати як речовий доказ та передати його в управління АРМА.

Про це йдеться у заяві телеканалу.

Медійники повідомляють про обшуки у колишнього власника телеканалу Володимира Макеєнка.

Як розповів у прямому ефірі ведучий Валерій Калниш, під час обшуків у Макеєнка вилучили оригінал завірених нотаріусом свідчень колишнього керівника слідчої групи Державного бюро розслідувань Олега Корецького.

IMG_2010-1536x832

«Сьогодні о 7:30 в офісі та помешканні Володимира Макеєнка, який вже три роки не є власником «Прямого» каналу, відбулися обшуки.

За даними наших джерел, шукали оригінал нотаріально завірених свідчень колишнього керівника слідчої групи ДБР Олега Корецького, який у липні 2020 року підтвердив: керівники ДБР давали вказівки слідчим вжити заходів для арешту телеканалу «Прямий» як речового доказу. Внаслідок чого канал мав припинити свою діяльність.

«Прямому» з власних джерел стало відомо, що сьогодні під час обшуків у Макеєнка правоохоронці знайшли документи, які фактично свідчать про цю справу», – повідомив ведучий.

Оригінали показань слідчого ДБР необхідні телеканалу, щоб захищати свої інтереси в міжнародних судах – пояснюють на «Прямому».

Справу проти телеканалу відкрили за заявою соратника Януковича Андрія Портнова. Адвокат "Прямого" Євген Солодко заявив, що Шевченківський районний суд Києва 31 травня 2023 року зобовʼязав ДБР закрити провадження щодо "Прямого" або ж передати справу до суду.

Адвокат зазначає: з 2019 року слідчі ДБР не знайшли доказів порушення закону і вони зобовʼязані виконати рішення суду. Однак ДБР ігнорує цю ухвалу, а щоб продовжити тиск на канал, реєструє нове провадження проти Макеєнка.

«Наскільки мені відомо, ухвалу про обшук у Макеєнка виносив Личаківський районний суд Львова. Ми всі добре знаємо, що ДБР знаходиться в Києві. І за територіальною підсудністю – це Шевченківський район. Але якимось дивним чином чомусь над цією справою здійснюється судовий контроль саме у Львові.

Я не виключаю, що можливо і сьогодні, можливо завтра може бути ухвала про передачу каналу в АРМА. Яке там буде формулювання – корпоративних прав, майна тощо – вони здатні на будь-що», – каже Солодко.

Генпродюсерка телеканалу «Прямий» Світлана Орловська теж припускає, що майно підприємства вкотре планують арештувати як речовий доказ і передати в управління АРМА, яку нещодавно очолила Олена Дума.

«У конкурсі на посаду нового керівника Агентства з розшуку та менеджменту активів України (АРМА) перемогла Олена Дума. І я нагадаю, що був величезний скандал, тому що Transparency International закликала Кабмін не голосувати за призначення цієї кандидатури. Там зазначили, що у Думи немає необхідного професійного досвіду, є тісні політичні зв'язки, ймовірно, вона має ділові контакти з держзрадником та підозрюваним у співпраці з Росією», – зауважила Орловська.

Вона також наголосила: тиск на медіа несумісний із європейською інтеграцією України.

медіа тиск влади обшук прямий

Знак гривні
Знак гривні