Що відомо про вбивство командира підводного човна, причетного до ракетних обстрілів України

Колишнього командира підводного човна Чорноморського флоту РФ "Краснодар", заступника начальника відділу з мобілізаційної роботи адміністрації Краснодара Станіслава Ржицького було вбито сімома пострілами з пістолета Макарова.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

За даними ГУР, рано-вранці 10 липня Ржицький вирушив на пробіжку в Краснодарському парку культури та відпочинку ім. 30-річчя перемоги.

Близько шостої ранку у нього було зроблено сім пострілів із пістолета Макарова, через отримані поранення Ржицький помер на місці.

У розвідці також додали, що через рясний дощ в парку було безлюдно, тож немає свідків, які могли б повідомити деталі або упізнати нападника.

Водночас, як пише російське видання Медуза з посиланням на телеграм-канал Baza, підозрюваний у вбивстві Ржицького потрапив на камери спостереження. Згідно з орієнтуванням, опублікованим телеграм-каналами, поліція розшукує чоловіка 30-40 років середньої статури. На ньому були чорні футболки та штани, а на голові — блакитна кепка.

Також російські ресурси повідомляють, що вбивця Ржицького міг відстежувати його переміщення за допомогою програми для пробіжок.

У ГУР МОУ нагадали, що капітан 2-го рангу Ржицький щонайменше з 2006 року проживав у Севастополі. Був командиром підводного човна "Алроса", потім його приначили командиром підводного човна Б-265 "Краснодар" проєкту 636.6 "Варшав'янка" Чорноморської дивізії підводних човнів. Субмарини цього підрозділу завдають ударів по мирних містах України крилатими ракетами "Калібр".

Читайте також: Журналісти визначили капітанів підводних човнів РФ, які атакують Україну з моря

Журналісти NGL.media у межах розслідування писали про те, що Ржицький міг бути причетний до ракетного удару по Вінниці 14 липня 2022 року, внаслідок якого загинули 27 людей.

обстріли міст вбивство воєнні злочини рф гур

Знак гривні
Знак гривні