Ракетний удар росіян по Вінниці: що відомо

Війська РФ трьома ракетами вдарили по будівлі з офісними приміщеннями у центрі Вінниці.

Про це повідомив глава нацполіції Ігор Клименко, передає Цензор.НЕТ.

"Попередньо, 3 російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки. На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Зараз там горять близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники", – йдеться у повідомленні.

Національна поліція інформує, що близько 90 потерпілих звернулися за допомогою до медичних закладів, приблизно півсотні з них у важкому стані.

photo_2022-07-14_12-26-31 (2).jpg

photo_2022-07-14_12-26-31 (3).jpg

Заступник глави ОП Кирило Тимошенко повідомив, що (станом на 14:00) кількість загиблих від ракетного удару по Вінниці становить 20 людей, зокрема загинули троє дітей.

Станом на 16:35 у ДСНС повідомили, що кількість загиблих зросла до 21, тривають пошуки 42-х осіб.

За словами речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, сьогоднішній обстріл Вінниці РФ здійснила з акваторії Чорного моря. Дві ракети росіян ПС ЗСУ знищили.

"Сьогодні, 14 липня, близько 11 години російські окупаційні війська з акваторії Чорного моря завдали ударів крилатими ракетами "Калібр" з підводного човна фактично по центру Вінниці. Дві ракети було знищено зенітно-ракетними військами Повітряних Сил", – повідомив він.

Президент Володимир Зеленський відреагував на ракетні удари російських окупантів по Вінниці.

"Вінниця. Ракетні удари по центру міста. Є поранені та загиблі, серед них – маленька дитина. Щодня Росія нищить мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільних об’єктах. Де немає нічого військового.

Що це, як не відкритий терористичний акт?

Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист", – сказав президент.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російських воєнних злочинців судитимуть за кожну краплю української крові та сліз.

"Тоді як у Гаазі триває конференція щодо відповідальності РФ за злочини в Україні під керівництвом (міністра закордонних справ Нідерландів) Вопке Гукстри, Росія скоює ще один воєнний злочин. Серед постраждалих від ракетного удару по Вінниці щонайменше одна дитина. Ми будемо судити російських воєнних злочинців за кожну краплю української крові та сліз", – наголосив міністр.

ракетний удар воєнні злочини рф вінниця

Знак гривні
Знак гривні