Коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону: з'явилися орієнтовні дати

Стало відомо, коли Нікополь і Марганець мають отримати воду з нового водогону.

Інформацію про це оприлюднив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Голова уряду зазначив, що водопостачання у Марганці та Нікополі буде орієнтовно відновлено у серпні-вересні. Він також розповів, що, за інформацією ОВА, вже запущено водопостачання до міста Покров.

357529431_2447379135433667_981029904992944978.width-1000

Нагадаємо, в Україні почалося будівництво магістральних водогонів для областей, що постраждали через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Як повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, проєкт передбачає будівництво магістральних водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка.

Водогін складатиметься з 3 ланок магістрального водопроводу протяжністю майже 150 км.

Реалізація проєкту, на який виділено 1,5 млрд грн, забезпечить водою щонайменше мільйон людей з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей.

Кубраков зазначив, що водогін у буквальному сенсі прокладатиметься з нуля, міжнародні партнери залучені до закупівлі та логістики труб необхідного діаметру та насосів великої потужності.

Як інформує Nikopol News, окрім великого державного проєкту, є ще й локальні, які реалізуються на місцевих рівнях громадами й мають на меті повернути людям хоч якийсь доступ до води швидше.

Так, у Нікополі будівельники облаштовують нову насосну станцію, тягнуть труби, заглиблюють їх. Про це 7 липня повідомив начальник ДніпроОВА Сергій Лисак. Він зауважив, що роботі заважають зсуви ґрунту через обміління Каховського моря, а також постійні ворожі обстріли.

У Марганці бурять свердловини та тягнуть труби із місцевого водосховища.

У Червоногригорівській громаді теж налагоджують нову систему водопостачання.

водопостачання підрив каховської гес водогін інфраструктура

Знак гривні
Знак гривні