Корвет "Гетьман Іван Мазепа" увійде до складу військового флоту в 2024-му

Флагман ВМС України корвет «Гетьман Іван Мазепа» має увійти до складу українського військового флоту наступного року.

Про це в коментарі АрміяInform повідомив командувач ВМСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

 "Усе триває відповідно до плану, навіть швидше. З боку керівництва держави є підтримка й розуміння, що ми маємо будувати потужний флот та дивитися в майбутнє", сказав Неїжпапа.

Він наголосив, що Україна повинна мати такий флот, "який більше не дасть загарбникові навіть подумати знову здійснити на нас напад та подивитися в бік нашої країни".

"Тому будівництво таких кораблів, як корвет «Гетьман Іван Мазепа», триває відповідно до графіка і навіть трішки з його випередженням. Усе озброєння, призначене для корабля, буде поставлено своєчасно, і вже наступного року цей корабель має увійти до складу ВМС", — повідомив Олексій Неїжпапа.

Також він зазначив, що на кораблі будуть встановлені артилерійські системи калібру 76 та 205 мм, крилаті ракети, зенітно-ракетний комплекс дальністю понад 20 км, засоби радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, що 2 жовтня 2022 року в Туреччині спустили на воду перший корвет класу Ada, який будують для українського флоту.

309991386_415466994099092_2001651775752691831.width-1000.jpg

Фото: Генштаб ЗСУ

Корвет дістав назву "Гетьман Мазепа", яку обрали ще у 2021-му, і стане першим кораблем такого класу для Військово-морських Сил ЗС України.

Контракт на будівництво двох корветів типу Ada Міністерство оборони України уклало з турецькими компаніями в грудні 2020 року, інформує Мілітарний.

Перший корвет для ВМС України заклали у Туреччині у вересні 2021 року. А вже наприкінці грудня на суднобудівному підприємстві в Стамбулі почали збирати корпус корабля. Для будівництва другого корвету класу Ada для ВМС України в Туреччині вже нарізали сталь.

туреччина корвет кораблі вмс зсу

Знак гривні
Знак гривні