Ціни на ринку оренди квартир стабілізувалися: статистика по Києву та Львову – Bird

Ринок оренди у Києві та Львові залишається стабільним. На нього більше не впливають нічні обстріли, сезонність та коливання курсу. У цих двох містах протягом квітня спостерігався лише незначний ріст цін на трикімнатні квартири.

Про це повідомляють аналітики застосунку bird.

Вперше з початку повномасштабної війни у bird спостерігають довгий відрізок стабільності ринку. Після року переїздів, пошуку нових міст для життя, блекаутів, масованих обстрілів, попит повністю відновлено ще кілька місяців тому, ціни стабілізувалися та рівномірно маленькими кроками зростають.

Протягом квітня медіана ціни майже непомітно збільшилася лише на трикімнатні квартири – 3% у Києві, та 1,6% у Львові.

kyiv-stat.png

lviv-stat.png

Стабільність на ринку оренди – позитивний маркер для ринку нерухомості та економіки загалом. Якщо факторів стабільності навколо ставатиме більше, це може призвести до зростання цін, як мінімум їх відновлення до довоєнного рівня та повернення сезонності, але поки що власники не поспішають та з розумінням ставляться до орендарів.

Аналітики застосунку продовжують стежити за тим, як ринок оренди змінюється від початку повномасштабного вторгнення. Статистику за всі попередні місяці можна знайти у телеграмі або інстаграмі bird.

київ оренда житла війна люди Львів

Знак гривні
Знак гривні